Ghid practic de economisire: 

Ghid practic pentru economisire inteligentă: Investiția la bursă

Ghid practic pentru economisire inteligentă: Investiția la bursă

 
Suntem cu toții de acord că una dintre puținele vești bune ale acestui an a fost trecerea Bursei de Valori la statutul de piață emergentă.
 
Pe românește, Bursa de la București a intrat într-o ligă nouă, cu jucători mari care încep acum să se uite cu interes spre companiile românești. De ce e important acest lucru?
 
Pentru că o astfel de infuzie de bani ajută companiile, ajută economia și îi ajută pe cei care investesc pe bursă să aspire la câștiguri mai mari.
 
Investiția la bursă este, cum bine știm cu toții, una dintre variantele de a economisi inteligent, de a pune economiile să lucreze pentru tine.
 
”Promovarea Bursei la statutul de piață emergentă este o victorie a României, a noastră a tuturor și implicit, un avantaj pentru noi toți. În esență, această trecere, va însemna o cantitate de bani mai mare la care vor avea acces companiile românești pentru a-și finanța proiectele, investițiile”, explică Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.
 
Investiția la bursă este, știm cu toții, una dintre variantele de a economisi inteligent, de a pune economiile să lucreze pentru tine. Cum arată însă investitorul român la Bursă, există un portret robot al acestuia?
 
“În general, investitorii la bursă sunt din categoria de vârstă 35-40 de ani, pentru că atunci când ești tânăr, prima ta grijă nu este să investești. După ce avansezi în vârstă, crește și nivelul de venituri, atunci, în mod natural, ai alte perspective și începi să te gândești la economisire și independența ta financiară.
 
Pe de altă parte, vedem niște schimbări semnificative venite din zona de tehnologie. Vedem în zona IT un alt profil de investitor.
 
Tineri, care încep să câștige devreme destul de bine și care se uită peste zona de investiții. Și apetitul lor este către zona mai dinamică. Se uită mai puțin la companiile care acționează în zonele tradiționale și se uită către companiile din zona de tehnologie, gaming, it.
 
Acest lucru este o provocare pentru noi și reprezintă obiectivul nostru de a aduce la BVB companii din zona locală care să se potrivească mai bine cu profilul acesta de investitor”, explică Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.
 
Așadar, Bursa este în centrul unui ecosistem care ajută economia și companiile să se finanțeze sănătos.
 
Pastila Europa FM: Pastila de educație financiară a fost realizată de Moise Guran pentru Europa FM.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *